BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Fien Huysentruyt schrijft ‘ loodzware benen, vederlicht hoofd ‘

DEERLIJK – In haar eerste boek brengt Fien Huysentruyt (36) het verhaal van haar gezinstrektocht met fietsen, fietskarren en een tent. Drie maanden lang doorheen Frankrijk en Spanje tijdens de zomer van 2022.

Na de bevalling van hun jongste kind Ralph, gaat mama Fien door een moeilijke periode. Ze herbegint veel te snel terug met werken, terwijl haar lichaam eigenlijk om rust schreeuwt. Maar Fien verzuimt te luisteren en komt in een neerwaarts sukkelstraatje terecht.

Drie jaar sukkelen

Na goed drie jaar van kommer en kwel, ziet Fien stilaan licht aan het einde van een donkere tunnel. Zij leest het boek “Op eigen kracht” door Zoë en Olivier van “We leaf”. Dit is het begin van een aaneenschakeling van keuzes, die haar en haar gezin, stap voor stap, meer en meer in de richting brengen van wat ze echt willen.

Fietsende gezinnen

Fien, haar man Brecht en hun kinderen Sookie en Ralph besluiten – drie maanden lang – te ‘bikepacken’ van Noord-Frankrijk naar Spanje en terug. Onderweg en terug thuis beseffen zij, wat voor een grote impact zo’n fietsavontuur met kleine kinderen op het leven van elk van hen heeft.

” Dit boek is het resultaat van mijn persoonlijke zoektocht naar literatuur over fietsende gezinnen, een onderwerp dat naar mijn mening te weinig aandacht krijgt. Omdat ik de verhalen van fietsende gezinnen wilde delen en een gebrek aan beschikbare literatuur ervoer, heb ik besloten zelf een boek te schrijven. ‘Loodzware benen, vederlicht hoofd’ is gebaseerd op mijn eigen dagboekfragmenten, waarin ik mijn ervaringen als lid van een fietsend gezin documenteer ” zegt Fien Huysentruyt.

Het boek kost 20 € en kan je kopen bij buiten-kans of bij Fien en Brecht (fien_h@hotmail.com)

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws