BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Geslaagde kerstmarkt in Zottegem

ZOTTEGEM – De poort naar de Vlaamse Ardennen stond tijdens het voorbije weekend wagenwijd open voor kerstmarkt liefhebbers. In de Zottegemse centrumstraten is er al sinds 8 december volop kerstsfeer. Vanaf dan – nog tot en met 31 december 2023 – staat er immers een heuse kerstbar op de Zottegemse Markt. Tijdens het weekend van 16-17 december vond ‘Kerstmarkt Zottegem’ plaats.

De kerstmarkt was dit jaar een beetje ‘anders dan anders’. Want het Zottegemse Stadsbestuur gaf gehoor aan de voorkeur van het merendeel van de deelnemende standhouders. Uit een bevraging bleek immers dat de deelnemende standhouders én de Zottegemse verenigingen, voorstander waren van één ruim kerstmarkt weekend. Wat de uitstraling én de beleving ten goede komt.

Ook in de Heldenlaan

Waar het epicentrum van de Zottegemse kerstmarkt zich voorheen, vooral op de Markt van Zottegem zelf situeerde, werd deze keer ook de Heldenlaan opnieuw bij het kerstgebeuren betrokken. Tweemaal gezelligheid dus: de doorlopende kerstbar op de Markt én het grote kerstmarkt weekend op 16 en 17 december (ook in de Heldenlaan).

Op de foto vlnr. Radio Mfm stationmanager Guy De Clercq, burgemeester Evelien De Both en Mfm medewerker Geert Van De Velde

Sfeervolle authentieke kerstmarkt

In Zottegem klonk het in het verleden vaak smalend, dat ‘ de kerstmarkt een grote openluchtcafé in winterse sfeer ‘ of nog ‘ een zuipmarkt in een spuuglelijke tent ‘ was. Niks van dat alles dit jaar.

Prachtig versierde en verlichte kraampjes vol lekkernijen, cadeau-ideeën, warme chocolademelk, glühwein, poffertjes, oliebollen. Kraampjes met ambachtelijke producten, handgemaakte kerstdecoraties, kaarsen, sieraden. Dé ideale plek om originele cadeau’s voor onder de kerstboom te vinden.

Met Matthias Diependaele, Vlaams Minister maar bovenal inwoner van Zottegem

Een veel gehoorde opmerking bij de reorganisatie is, dat door de aanwezigheid van slechts één enkele tent, er meer open ruimte is, wat visueel beter oogt. Maar dat net die ene tent nu veel te klein is, waardoor veel mensen genoodzaakt zijn van buiten de tent te moeten blijven staan.

Radio M fm

Voor de muziek tijdens het Zottegemse kerstmarkt gebeuren zorgde de regionale radiozender M fm. Sinds jaar en dag een vaste radiowaarde mét productie- en zendstudio’s in het voormalige klooster van Erwetegem-Zottegem (K40).

Vlnr. Mfm regio-nieuwslezer Bart Speleers, Zanger Nico, Mfm medewerker Geert Van De Velde, Super fan Elise Florin en nog een enthousiaste Mfm luisteraarster (Foto Guy De Clercq)

Verschillende M fm medewerkers tekenden trouwens present voor de live-uitzendingen. Twee dagen lang telkens vanaf 15u. ” De sfeer met de chalets op de Heldenlaan zit zeer goed en de live-uitzending met de kerstmuziek wordt zeer gesmaakt” aldus Guy De Clercq vanuit de mobiele M fm radio-unit. Dit is eigenlijk nog maar het begin van de zo kenmerkende M fm kerstsfeer op de radio. Op 24 december tussen 13u en 17u zendt M fm naar goede gewoonte opnieuw de KERST TOP 50 uit. zowat al onze radioprogramma’s ademen in deze tijd van het jaar door en door Kerstmis en Nieuwjaar. “

Copyright NUUS

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws