BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Video Reportage

Lichtspektakel Eau Revoir lokt zo’n 600 toeschouwers richting Oude Leiearm te Machelen

ZULTE/MACHELEN AAN DE LEIE – Afgelopen weekend vond in Machelen aan de Leie, een deelgemeente van Zulte, het lichtspektakel “Eau Revoir” plaats. Zo’n 600 nieuwsgierigen vonden de weg naar de Oude Leiearm in Machelen aan de Leie om het evenement bij te wonen.

De 15 minuten durende lichtprojectie, die gratis te bewonderen was, brengt een verhaal dat een “Ode aan het water” is en kon alvast veel toeschouwers bekoren.

Bewegwijzerde wandeling

Naast het lichtspektakel kregen de bezoekers de mogelijkheid om hun sportieve kant te tonen door deel te nemen aan een bewegwijzerde en sfeervolle winterwandeling met start bij Huis De Leeuw en aankomst op het Roger Raveelplein. De tocht, die ongeveer vier kilometer lang was en georganiseerd werd door het feest- en cultuurcomité van Machelen, voerde de deelnemers mee door het prachtige Leie- en kunstdorp Machelen.

Het evenement werd georganiseerd door Toerisme Leiestreek in samenwerking met de gemeente Zulte en het Feest- en Cultuurcomité van Machelen. Ook de Belgische Radio Unie was aanwezig en voerde onder andere een gesprek met schepen van toerisme Sophie Delaere en Bianca Declerck van de dienst Toerisme van de gemeente Zulte.

Herkansing

Wie het lichtspektakel afgelopen weekend miste krijgt een herkansing in het weekend van 5 tot 7 januari 2024, gezien dan de projecties van “Eau Revoir” te zien zijn aan het Grote Bassin in het Stadspark (Geitepark) te Roeselare. Meer info via www.toerisme-leiestreek.be/nl/doen/eau-revoir-roeselare

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Video Reportage