BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Eli Iserbyt kroont zich tot Belgisch Kampioen op BK in Meulebeke

MEULEBEKE – Voor de eerste keer is Eli Iserbyt erin geslaagd zich tot Belgisch kampioen in het veldrijden te kronen. Nadat hij tijdens de jaarwisseling nog in het ziekenhuis belandde met een verhoogd hartritme, buikgriep en uitdrogingsverschijnselen, was daar tijdens het Belgisch kampioenschap in Meulebeke nog maar weinig van te merken. Iserbyt deed waarvoor hij gekomen was en pakte, na eerder in 2020 Europees kampioen te zijn geworden, met een sterke prestatie de tricolore trui.

Met de afwezigheid van Wout van Aert in het West-Vlaamse Meulebeke zagen renners als Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Thibau Nys en titelverdediger Michael Vanthourenhout hun kans om kampioen te worden. Na een moeizame start van Nys en Vanthourenhout toonde Iserbyt zich in de vijfde ronde de sterkste en ging er vandoor. Nys en Wyseure probeerden nog bij Iserbyt te komen, maar tevergeefs. Na een prachtige wedstrijd mag Iserbyt zich terecht Belgisch kampioen noemen. Het zilver ging naar Joran Wyseure, die op 24 seconden van Iserbyt finishte. De top drie werd afgesloten door Michael Vanthourenhout.

Zondagavond werd de overwinning van Eli Iserbyt uitbundig gevierd in het stamcafé van Eli Iserbyt te Bavikhove.

Foto’s Samson

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport