BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Behaalde Sanne Cant daadwerkelijk haar laatste Belgische titel in Meulebeke?

Meulebeke – Sanne Cant heeft opnieuw geschiedenis geschreven door voor de vijftiende keer op rij Belgisch kampioen veldrijden te worden, na een zinderende wedstrijd. In de derde ronde wist Cant een kloof te slaan met haar concurrente Laura Verdonschot. Hoewel Cant leek op weg naar een solide overwinning, bracht een valpartij Verdonschot weer terug in de race. De twee rensters gingen samen de laatste ronde in, waarin Cant haar snelheid in de sprint toonde en als eerste over de finish kwam.

Sanne Cant kwam al voor de start met opmerkelijk nieuws: dit zou hoogstwaarschijnlijk haar laatste Belgisch kampioenschap veldrijden zijn. Vooral Laura Verdonschot bleek geduchte concurrentie te bieden voor Cant’s mogelijke vijftiende en laatste titel, zodat het een spannende wedstrijd bleef tot de laatste meters. Hoewel de 18-jarige Fleur Moors de kopstart nam, duurde het niet lang voordat Cant de leiding overnam. In een gladde bocht gleed Verdonschot uit, maar de Limburgse herstelde snel, en ook Marion Norbert-Riberolle sloot aan, waardoor we al na één ronde drie leidsters hadden.

Diverse valpartijen

Cant maakte indruk in de tweede ronde door de hoogste heuvel van het parcours fietsend te bedwingen, terwijl Verdonschot en Norbert-Riberolle moesten lopen. Bij de volgende heuvel zorgde een stuurfout er echter voor dat Cant in de omheining terecht kwam. Ook Cant herstelde snel, en net toen we opnieuw drie leidsters hadden, ging Norbert-Riberolle op dezelfde plaats als Verdonschot eerder onderuit. Na een uitdagende passage door de zandbak ontvouwde zich het verwachte duel: Cant tegen Verdonschot. Cant wist echter stand te houden en voor de 15 de keer op rij Belgisch kampioen te worden. Laura Verdonschot volgde op 2 seconden van Cant en Marion Norbert Riberolle werd verdienstelijk derde op 26 seconden van de winnares.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport