BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Onverslaanbare Van den Boer Belgisch kampioen bij de Junioren te Meulebeke

Voor de derde opeenvolgende keer heeft de onverslaanbare Arthur Van den Boer zich laten kronen tot Belgisch kampioen. Nadat hij al twee keer eerder de titel bij de nieuwelingen veroverde, was het vandaag opnieuw raak in Meulebeke bij de junioren. Bij de juniores vrouwen was de titel weggelegd voor Ilken Seynaeve.

Van den Boer liet meteen in de eerste ronde zien wat hij in huis had en reed weg van zijn concurrenten. Jasper Schoofs eindigde verdienstelijk als tweede en won de strijd om het zilver ten koste van Keano Geens. Arthur Van den Boer heeft de afgelopen jaren al laten zien wat hij kan bij de nieuwelingen, en nu zet hij die succesreeks voort bij de junioren.

Foto Samson

Ilken Seynaeve Belgisch Kampioen bij de juniores vrouwen

Bij het Belgisch Kampioenschap Junioren Cyclocross voor vrouwen was er echter een verrassende wending gezien in plaats van Shanyl De Schoesitter, Ilken Seynaeve de titel van Belgisch kampioen in de wacht sleepte. De Schoesitter eindigde tweede. In de tweede ronde nam De Schoesitter een voorsprong op de rest van het veld, maar tegen het einde van de voorlaatste ronde viel De Schoesitter stil. Opvallend genoeg wist ze op plaatsen waar anderen van de fiets moesten, het verschil te maken en bleef ze doorgaan. In de laatste ronde had De Schoesitter nog maar een voorsprong van slechts 4 seconden. Toen nam Ilken Seynaeve het initiatief en ging zonder al te veel moeite over De Schoesitter heen. Seynaeve pakte uiteindelijk de overwinning en mocht de tricolore trui aantrekken. Shanyl De Schoesitter kwam 44 seconden later over de aankomststreep in Meulebeke en pakte zilver. De top drie werd afgesloten door Alexe De Raemeaker op 50 seconden van Seynaeve.

Foto’s Samson

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport