BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Grootmeester leert jonge Belgische jockeys de knepen van het vak: topjockey Soumillon was in Waregem

Grootmeester leert jonge Belgische jockeys de knepen van het vak: topjockey Soumillon was in Waregem

WAREGEM – Waregem Koerse heeft er vanaf dit jaar een attractie bij: een heuse ponykoers die niet verward mag worden met een koers voor Shetlanders. De pony’s zien eruit als gewone paarden, maar hebben een lagere schofthoogte, tot 147 centimeter. Alles wat daarboven gaat is een paard.

Tijdens Waregem Koerse – op dinsdag 27 augustus – zullen de pony’s richting finish gedreven worden, door jonge talentvolle topjockeys, waaronder ook enkele Belgen. Die Belgen hebben intussen, al enkele doorgedreven trainingen achter de rug, op het ‘heilige’ gras van de Waregemse hippodroom. Ze trainen onder het toeziend van de wereldvermaarde Belgische topjockey Christophe Soumillion.

Soumillon, 42 jaar, is afkomstig uit Brussel, maar hij woont wel al lang in Frankrijk, hét land van draf en galop. Zijn palmares is indrukwekkend: tien keer winnaar van de Cravache d’Or. Die titel wordt elk jaar uitgereikt aan de beste jockey in Frankrijk. Daarnaast won hij ook nog twee keer de Dubai World Cup, ’s werelds hoogst genoteerde koers en nog tal van andere zeer prestigieuze wedstrijden. De Roger Federer of de Lionel Messi van de vlakke galop zeg maar.

Extra boost

Soumillion zag dat het goed was. Hij gaf tips aan de jonge Belgen en was ook lovend over de accommodatie. “De infrastructuur van de Waregemse Hippodroom is geweldig”, vindt Soumillon. “En er loopt ook heel wat jockeytalent rond in België. De ponykoers zal een extra boost geven aan Waregem Koerse. Dat wordt spektakel want die jongens geven elkaar geen duimbreed toe en zullen er tegen dan helemaal klaar voor zijn.”

Christophe Soumillon reikte vorig jaar, als eregast prijzen uit tijdens Waregem Koerse. “En dat vonden wij toen al een enorme eer”, verduidelijkt Thierry Storme, ondervoorzitter en sportdirecteur van Waregem Koerse. “En hem nu hier al in februari in ons midden hebben om onze talenten te begeleiden is al helemaal niet vanzelfsprekend. Die jongeren kijken op naar zo’n grote meneer. Wij zijn super blij dat Christophe zich engageert voor ons nieuwe project.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws