BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Pleinen en Stad slaan handen in elkaar voor uniforme beker op Gentse Feesten

Pleinen en Stad slaan handen in elkaar voor uniforme beker op Gentse Feesten

GENT – De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een ‘bekercoördinator’ leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt met een subsidie van 160.000 EUR.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten, waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent, slaan voor de komende editie, de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers, de nieuwe beker, op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van vzw Trefpunt en van de Vlasmarkt, worden nog uitgefaseerd gebruikt, als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Bekercoördinator

De pleinorganisatoren blazen nu de vzw Gentse Organisatoren nieuw leven in, om het bekersysteem te organiseren. Zo komt er een gecoördineerd afwasbeleid, komen er extra inwisselstanden en moet onderzocht worden, hoe de waarborg het best geregeld wordt. Een nieuw aangestelde ‘bekercoördinator’ leidt alles in goede banen.

Het zijn de pleinorganisatoren die in het nieuwe bekersysteem investeren, maar de Stad Gent ondersteunt het initiatief met een subsidie van 160.000 EUR.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws