BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal brandweerinterventies in de zone Kortemark, Diksmuide, Ieper, Houthulst, Zonnebeke, Westouter en Poperinge.

Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek: “We noteerden voornamelijk omgewaaide bomen, afgewaaide dakpannen en een aantal tuinhuisjes die weg waaiden”. In Kortemark viel in de Koutermolenstraat een schoorsteen door het dak met een gat van 2 vierkante meter tot gevolg. Ook raakten er een tiental woningen beschadigd door een mogelijke windhoos of valwind.

In de kustregio bleef de schade beperkt. Te Westouter in de Casselstraat waaide een dak van de woning en kwam op een nabijgelegen stal terecht.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws