BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Award voor autocar van het jaar gaat naar … Vives

Award voor autocar van het jaar gaat naar ... Vives

KORTRIJK-BRUGGE – De Vives opleiding Toerisme en Recreatiemanagement ontvangt de award voor Autocar van het Jaar van de Belgische Federatie van Autocar en Autobusondernemers, samen met vier andere Vlaamse hogescholen die deze opleiding aanbieden.

Met de award drukt de federatie haar waardering uit, voor de jarenlange samenwerking van Hogeschool Vives met de autocarsector, waarbij toerismestudenten een innovatief, creatief autocarproduct maken voor en in samenwerking met diverse autocarbedrijven.

Twaalfde editie

In de loop van die twaalf jaren hebben gezamenlijk ongeveer 3.000 studenten, onder begeleiding van een 25-tal docenten en opleidingshoofden, een eigen autocarreis ontwikkeld.

Het project bestaat uit een onderzoek naar een thema/doelgroep, het maken van een reisprogramma, de bijhorende prijscalculatie en het opmaken van een marketingplan met bijhorende marketingtool (zoals website, social media campagne, flyers, brochures…).

Binnen Hogeschool Vives wordt de wedstrijd aangegrepen, om vakoverschrijdend te werken. Waar vroeger voor de vakken marketing, online tools en product development, afzonderlijke opdrachten werden gegeven, worden die nu gegroepeerd en geënt op de wedstrijd. Dit maakt het voor de studenten zeer interessant.

Samenwerking tussen onderwijs en industrie

De samenwerking met het werkveld is voor de studenten een absolute meerwaarde. Het te winnen reisbudget voor de studenten met de beste autocarreis, is voor hen een extra motivatie én meteen ook een tweede ervaring met het autocarproduct.

Dit project is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen onderwijs en de Beroepsvereniging van Autobus en Autocarondernemers Vlaanderen.
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving