BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Koning Ezelwandeling lokt 520 deelnemers

Koning Ezelwandeling

KUURNE – De jaarlijkse Koning Ezelwandeling op Paasmaandag kon dit jaar rekenen op 520 deelnemers.  Het is reeds een traditie die al acht jaar standhoudt dat er op Paasmaandag wordt gewandeld in Kuurne. Onder de organisatie van de Orde van de Ezel, werd een wandeltocht van ongeveer 7,5 kilometer uitgezet, met enkele tussenstops langs de route.

Geert Vanhaverbeke, voorzitter van het comité Koning Ezelwandeling van de Orde van de Ezel, had alles goed voorbereid en hield tijdens de wandeling een oogje in het zeil. Op een enkele regenbui na konden de deelnemers toch volop genieten van het lenteweer, met af en toe een welkome pauze om een ezelsoor achter de kiezen te steken en een drankje te nuttigen.

De organisatie zorgde ook voor een vleugje humor door een 1 aprilgrap uit te halen met de deelnemers, waarbij alle borden opzettelijk verkeerd werden gehangen. In totaal vertrokken 520 wandelaars op zoek naar de ezeltjes, wat een stijging met de helft betekent ten opzichte van vorig jaar.

Het thema van dit jaar was “de school”, waarbij naast bekende scholen ook enkele minder bekende locaties werden aangedaan tijdens de wandeling. De afsluitende prijsuitreiking vond plaats in de Sint-Pieterszaal, waar grootmeester Carl Vereecke de prijzen mocht uitreiken aan de gelukkige winnaars.

Koning Ezel Wandeling 2024

Foto’s Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws