BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kamping Kitsch Club maakt volledige line-up bekend

Kamping Kitsch Club

KORTRIJK – Kamping Kitsch Club vervolledigt zijn line-up. Het grootste verkleedfestival van de Benelux nodigt op zaterdag 17 augustus ook Jean-Marie Pfaff, Peter Van de Veire, Xandee, Luc Steeno en Julie Vermeire uit in Kortrijk. Intussen verpulvert het anthem van dit jaar, ’t Kortste Eind’ van Jebroer, al meteen in de eerste week alle records.

Op de affiche ook dit jaar meer dan honderd artiesten. En daartussen staan alleen maar bekende namen. Uit een rondvraag van vorig jaar bleek dat de bezoekers nog meer beleving verwachten en de vrouwelijke bezoekers van de Kamping graag wat meer vrouwvriendelijke drankjes in het aanbod zien, alsook wat meer aandacht voor de toiletten én de muziek. De organisatie heeft geluisterd: er wordt nog meer randanimatie voorzien, er is rosé en kriekbier en op de line-up enkel de meest gewilde artiesten van het moment, inclusief ‘Hitjes voor Titjes’-podium

Ay que calor en Life

Terug van toch een beetje weggeweest: Xandee. De zangeres scoorde twintig jaar geleden hits met Ay que calor en Life, waarmee ze naar het Eurovisiesongfestival mocht, In de jaren 90 was de zangeres samen met Sergio deel van Touch of Joy. Nu is Xandee klaar voor een comeback.

Dj, radiomaker en presentator Peter Van de Veire staat twee keer op Kamping Kitsch Club. Een eerste keer op het podium van de Mijn Stage, het hoofdpodium van het festival. Een tweede keer op het podium van ‘Hitjes voor Titjes’. Op dat tweede, even notoire podium, zal hij de artiesten ook aan elkaar praten. Peter Van de Veire, de hardst werkende man in de Vlaamse showbusiness.

Luc Steeno

Om de affiche te vervolledigen, heeft Kamping Kitsch Club ook Luc Steeno uitgenodigd. In de Slager Tente zal hij Ik mis je elke dag, Hij speelde accordeon en Ga dan brengen, hits die gebeiteld staan in het collectief geheugen van iedere Vlaming. Steeno vroeg ons trouwens, geheel terecht, af waarom we hem niet eerder hebben opgebeld om te komen optreden. Op de Mijn Stage staat Jean-Marie Pfaff, de beste keeper ter wereld (sorry Thibaut Courtois). Ook Julie Vermeire (en lief Lau) zijn van de partij en zij kijken nu al uit naar hun optreden: “Ik had al jaren nachtmerries dat ik mijn dj debuut zou maken op Tomorrowland maar nu komt mijn echte droom uit en mag ik draaien op Kamping Kitsch Club, het meest zotte festival, op slechts 5 minuten van mijn woonst. Dus wie weet komen Lau en ik wel in pijama (lacht) wanneer we een uurtje hits voor kids gaan knallen”.

Jebroer

Intussen scheert het anthem van Kamping Kitsch Club hoge toppen. ‘’t Kortste Eind’ van de immens populaire Nederlandse rapper Jebroer werd in de eerste week meer dan 220.000 keer gestreamd. Op videokanaal YouTube haalde de spraakmakende videoclip 100.000 views. Dat zijn extreme cijfers waarmee Jebroer alle voorgaande anthems het nakijken geeft.

Wie erbij wil zijn wacht best niet te lang. De ticketverkoop van Kamping Kitsch Club loopt als een sneltrein. De voorlaatste wave is zo goed als uitverkocht. Daarna is het enkel nog in een rechte lijn naar een uitverkochte editie.

Kamping Kitsch Club 

De dertiende editie van Kamping Kitsch Club, het grootste verkleedfestival van de Benelux, vindt plaats op 17 augustus op de Lange Munte in Kortrijk, West-Vlaanderen, België. Er is maar een regel en die is: `Wie niet verkleed is, komt er niet in!

PRAKTISCH: 
Kamping Kitsch Club, zaterdag 17 augustus 2024, Lange Munte, Kortrijk. 
Tickets te koop aan €58 via www.kampingkitschclub.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd