BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

‘Oostende voor Anker’ kan opnieuw op heel wat nieuwsgierigen rekenen

Oostende voor Anker

OOSTENDE – Wie unieke schepen wil spotten of een muziekoptreden wil bijwonen was van 23 mei tot vandaag welkom in Oostende waar opnieuw drie dagen lang het maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ doorgaat.

Of  ‘Oostende voor Anker’ net als voorgaande editie opnieuw de kaap van 200.000 bezoekers zal mogen ontvangen weten we echter pas zondagavond.   Het evenement ging echter van start onder een bewolkte hemel, maar tegen de middag waren de weergoden tijdens de eerste dag ‘Oostende voor Anker’ wat beter gezind en konden de bezoekers genieten in de namiddag van een stralende zon.

Unieke schepen

Naast unieke schepen kan er tijdens ‘Oostende voor Anker’ ook genoten worden van kunst, toerisme en ambiance.   Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Ontdekkingen op zee’, waarbij onder meer replica’s van schepen zoals Magellaan’s Nao Victoria, nieuwe ontdekkingen op het gebied van oceaanbescherming, windturbines, ecologie en alles wat met de zee te maken heeft in de picture wordt geplaatst. 

Imposante driemasters

Met meer dan 150 unieke schepen die te bezichtigen zijn op het evenement zeker een kijkje meer dan waard.  Van imposante driemasters tot kleine sloepen, deelnemen aan interessante rondleidingen, demonstraties en lezingen. In de straten en pleinen rondom de haven zijn dan weer diverse authentieke scheepswerfambachten te ontdekken en proeven mogelijk van heerlijke gerookte vis.

Oostende voor Anker 2024

Foto’s Hendrik Lefebvre

Lees ook: https://belgischeradiounie.net/2024/05/oostende-gaat-weer-voor-anker

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws