BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Tentoonstelling Herr Seele en Kamagurka in Oostende als deel van “Ensor 2024”

als deel van “Ensor 2024”

OOSTENDE – Herr Seele (Peter Van Heirseele), geboren precies 99 jaar na James Ensor, heeft samen met zijn vriend Kamagurka (Luc Zeebroek) een hommage aan James Ensor samengesteld voor het Ensorjaar.

Bij het betreden van het vakantiehuis van zijn jeugd, gelegen aan de Euphrosina Beernaertstraat 150 in Oostende, voel je onmiddellijk de warme sfeer van vroeger. De ziel van het huis is direct merkbaar bij binnenkomst. Alles ademt nostalgie: van de vakantiefoto’s met zijn ouders en de muurschildering buiten die hij maakte toen hij twaalf jaar was, tot de trappen, muren, keramiek van zijn moeder en natuurlijk de schilderijen.

De kunstwerken zijn verspreid over alle verdiepingen van huis Volta, wat een nog beter inzicht geeft in het vakantieleven van vroeger. Let ook op de prachtige lichtinval op elke etage.

De tentoonstelling “Vive La Sociale” loopt tot 22 september 2024. Voor het bezichtigen van de tentoonstelling wordt een kleine bijdrage van € 5 gevraagd. Voor dit bedrag krijg je een unieke kijk op Ensor, gezien door de ogen van Herr Seele en Kamagurka.

Tentoonstelling Herr Seele en Kamagurka in Oostende

Foto en tekst Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws