BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Video Reportage

Tramstoet lokt veel kijkers naar het Gentse stadscentrum

150 jaar tram in Gent

GENT – Tijdens het Pinsteren weekend werd in de Artevelde stad, 150 jaar aanwezigheid van de tram als vervoermiddel in de kijker geplaatst. En of er kijkers waren …

Zaterdag 18 en zondag 19 mei werden heel wat mensen blij verrast, met de aanwezigheid van een keur aan ‘historische’ trams die – sinds de eerste paardentram (in 1874) – deel van het Gentse stadsleven zijn.

Wie er zin in had, kon met die trams mee. De chauffeurs van De Lijn werden omgeschoold tot wattvrouwen- en mannen, compleet in tenue uit de periode waarin de trams reden.

Het beste van twee werelden

B.R.U. combineerde het beste van twee werelden, pendelde met de huidige tramlichting van Flanders Expo richting de Gentse stadskuip om van daaruit, de historische tramparade tussen de Lange Steenstraat en het Duivelsteen mee te beleven.

Bekijk hier de reportage van Nico Speleers en Ronny Hantson

Lees ook: https://belgischeradiounie.net/2024/05/gent-viert-150-jaar-tram-op-18-en-19-mei/

150 jaar tram in Gent

Eén van de historische trams vatte na afloop van de festiviteiten, op de terugweg naar de stelplaats vuur door een kortsluiting. Al bij al bleef de schade beperkt. De ‘wattman’ werd wegens het inademen van vrijgekomen rook naar het ziekenhuis overgebracht.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Video Reportage