BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie in de wagen af te leggen in een perimeter van 500 meter rond het bedrijf dat onder meer granulaten, poeders en vloeistoffen produceert.

Brandweer Westhoek kwam met meerdere korpsen ter plaatse. Er werd een tankwagencircuit opgestart om voldoende bluswater aan de achterzijde van het bedrijf te voorzien. Aan de voorzijde werd water opgepompt uit het kanaal Ieper-IJzer.

Mobiele commando unit ingezet

Voor het eerst werd ook de mobiele commando unit ingezet. Die speelt een cruciale rol bij het coördineren en leiden van grootschalige brandbestrijdingsoperaties zoals donderdagavond in Ieper.

Bedrijf volledig uitgebrand

Er vielen geen gewonden, maar het bedrijf brandde wel volledig uit. Er werd na een hele tijd nageblust en de omgeving bleef gisteren tot 23u00 afgesloten. Andere bedrijven die waren geëvacueerd, mochten vanochtend terug opstarten.

Brandresten

In de omgeving kwamen heel wat partikels van de zonnepanelen terecht. Wie dergelijke partikels in de tuin heeft liggen, ruimt deze best op met handschoenen. Als er schade is ten gevolge van de brand, neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij, vermeld hierbij – zeker als het nodig is – om brokstukken te laten ruimen door een gespecialiseerde firma. De partikels zijn niet giftig, maar wel afkomstig uit een brand en dus nooit gezond om met de blote handen aan te raken.

Er werd een branddeskundige aangesteld, de plaats van de brand blijft voorlopig verzegeld.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Brandweer en Politie, Nieuws