BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Kunstenaars palmen Kuurns marktplein in tijdens Artmarkt en zomerbraderie

Artmarkt

KUURNE – Meer dan vijftig kunstenaars zijn vandaag afgezakt naar het gemeentecentrum van Kuurne om er deel te nemen aan de jaarlijkse Artmarkt. Sinds vrijdagnamiddag kunnen bezoekers al terecht in het Kuurnse gemeentecentrum voor de zomerbraderie. Vandaag, zondag, wordt deze zomerbraderie aangevuld met een groep kunstenaars die ter plekke aan het werk te zien zijn.

Een van de kunstenaars die in actie te zien is, is metaalartiest Gillian Temmerman. “Ik heb een tijdlang in een houtgroothandel gewerkt, maar tijdens de coronaperiode kwam daar een einde aan”, vertelt Gillian. “Daarom besloot ik om metaalwerk te gaan ontwerpen. Mijn eerste kunstwerk was een uil. Inmiddels zijn mijn werken heel divers en allemaal samengesteld uit oud metaal.”

Naast Gillian zijn er op de Artmarkt ook kunstenaars aan het werk die gespecialiseerd zijn in glaswerk, brons, keramiek, textiel, schilderen en nog veel meer. Wie de Artmarkt en de zomerbraderie wil bezoeken, kan nog tot 18 uur terecht in het gemeentecentrum van Kuurne.

24_Artmarkt 2024
« van 2 »

Foto’s Speleers Nico/Hendrik Lefebvre

Lees ook: https://belgischeradiounie.net/2024/05/koopjesjagers-opgelet-drie-dagen-feest-in-kuurne/

Meer informatie over Artmarkt en zomerbraderie is terug te vinden op www.artmarktkuurne.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online