BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws

Ontmoeting met Top-Rallypiloten bij Bariseau-Mottrie te Ieper

Rally van Ieper

IEPER – Ieper maakt zich op voor een weekend vol rallysport. Dinsdagavond verzamelden al een 500-tal rallyfans in garage Bariseau-Mottrie in Ieper voor het rally-evenement die er plaats vond. Ondanks het minder gezellige weer, hield niets de bezoekers tegen om te genieten van een praatje met de aanwezige rallypiloten en hun copiloten.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de aanwezigen afgelopen dinsdagavond reeds kennis maken met enkele toppiloten die er ook komend weekend zullen bij zijn op de 59 ste uitgave van de Rally van Ieper die tegenwoordig de Ardeca Ypres Rally wordt genoemd. Lander D’Haene en zijn co-piloot Dennis Vanspeybrouck komen komend weekend aan de start in Ieper met hun Opel Corsa Rally 4. Lander is alvast een veelbelovende rallypiloot die de Rally van Henegouwen reeds op zijn palmares schreef in de RC4-klasse. Daarnaast behaalde hij ook podiumplaatsen in de Rally van Wallonië en natuurlijk in de Rally van Ieper.

Ferre Demyttenaere kruipt dan weer komend weekend achter het stuur van zijn Opel Ascona A. Ferre schreef reeds meerdere overwinningen op zijn naam in het Belgisch Rally Kampioenschap. Hij behaalde ook podiumplaatsen in de Condroz Rally, de Sezoensrally en de Rally van Ieper.

Een van de deelnemers bij de historics is Maxim Saelens en zijn co-piloot Geert Samaey. Maxim wordt trouwens beschouwd als een opkomend talent in de rallywereld.

Ondertussen genoot het publiek van de gezellige sfeer in de ruime hal. Het Belgisch frietje en een goed Belgisch pintje vielen in de smaak bij jong en oud. Sommigen kregen zelfs de kans om in een simulator het racegevoel te ervaren vanuit de pilootzetel.

Op 21 en 22 juni komen iets meer dan 130 deelnemers aan de start, verdeeld over twee categorieën. Het startschot wordt trouwens als deze avond gegeven met de terugkeer van de shakedown naar Boezinge.

Piloten Rally van Ieper 2024

Foto’s en verslag Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te