BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Heulse band Bèta winnaar live music contest Roadrock

Road Rock

KUURNE – Twee dagen lang kun je op de Kuurnse Vlaskouter terecht voor een nieuwe editie van Roadrock. Vrijdagavond ontving het festival al 2.000 bezoekers om hun eerste festivalavond feestelijk af te trappen, waarbij drie bands het tegen elkaar opnamen in een spannende battle. Dit jaar schreven zich in totaal 331 getalenteerde bands in voor de wedstrijd. Op vrijdagavond kregen Cesars Palace, Alice Mae en de Heulse band Bèta de kans om hun talent te tonen op het grote podium van Roadrock. Naast deze drie bands konden de aanwezigen ook gratis genieten van optredens van Les Truttes en Sister May.

In de categorie ‘aanstormend talent’ werd de Heulse band Bèta door het publiek als winnaar gekroond, gevolgd door Alice Mae op de tweede plaats en Cesars Palace op de derde plaats. Als winnaar van deze battle mag Bèta rekenen op een studio-opname ter waarde van 2.000 euro bij North Garden Studios in Kortrijk. Alice Mae ontvangt ook een studio-opname bij North Garden Studios, ter waarde van 1.500 euro, en Cesars Palace krijgt een bedrag van 1.000 euro te besteden in dezelfde studio.

Road Rock
Foto Hendrik Lefebvre – De winnende Heulse band Bèta tijdens hun optreden op Roadrock

De sfeer zat er vrijdagavond goed in op het festivalterrein aan de Vlaskouter. Op enkele kleine spatjes regen na bleef het droog en zorgden de aangename temperaturen voor een geweldige festivalsfeer.

Vanaf zaterdagmiddag 15:00 uur start de tweede festivaldag. Een toegangsticket kost vandaag echter 39,50 euro. Op de affiche staan onder andere Black Leather Jacket, Hideous, Millionaire, Zornik (die er vijf jaar geleden ook al bij was), Trixie Whitley en haar band, die dit jaar hun enige optreden in België geven met volledige bezetting, en Helmut Lotti Goes Metal.

In verband met het festival Roadrock is er een aangepast verkeersreglement van kracht in de ruime omgeving van de Vlaskouter. Meer informatie over deze verkeersmaatregelen is te vinden op www.pzvlas.be.

Fotoreportage Hendrik Lefebvre

Live Music Contest Road Rock 2024
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws