BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Restauratie Groot Vleeshuis start op 5 augustus: handelaars blijven open

Restauratie Groot Vleeshuis start op 5 augustus: handelaars blijven open

GENT – De exacte startdatum van de restauratie van het Groot Vleeshuis is bekend: maandag 5 augustus. Vanaf dan verschijnen er stellingen rondom het gebouw en wordt er een torenkraan opgesteld. ’t Gouden Mandeken en ’t Galgenhuisje kunnen tijdens de werken openblijven. Ook Frituur Hendrik kan openblijven, maar met aangepaste openingsuren.

Vanaf 5 augustus wordt de werf ingericht en komen er hekken en stellingen rond het gebouw. Volgende week wordt ook een torenkraan opgesteld, die er gedurende de hele werken zal blijven staan. Door de werf zal de ruimte tussen de Pensmarkt en de Groentenmarkt versmallen, maar een doorgang van 4 meter breed blijft gegarandeerd.

Zoveel mogelijk langs het water

Om de buurt maximaal voor hinder te vrijwaren, wordt zoveel mogelijk bouwmateriaal, via het water aangeleverd of weggevoerd. De werken gebeuren in vier fasen van telkens zes maanden. Starten gebeurt aan de kant van ’t Galgenhuisje. In elke fase worden vier traveeën aangepakt, of de afstand tussen vier steunpunten. Bij elk onderdeel, van een dakpan tot een steunbalk, wordt bekeken wat behouden kan worden en wat hersteld of vervangen moet worden. De muurschildering in olieverf wordt afgeschermd. Na de restauratie komt er een tijdelijk fietsonthaalpunt.

Openingsuren

’t Gouden Mandeke en ’t Galgenhuisje kunnen gedurende de hele werken openblijven. Ook Frituur Hendrik (het voormalige Bij Filip), in een van de penshuisjes van het Vleeshuis, kan openblijven, maar met aangepaste openingsuren. Op weekdagen kan de frituur opengaan om 15 uur, in het weekend en op feestdagen zijn het de normale openingsuren. De buurtbewoners krijgen een infobrief over de werken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Kotmadam Sarafian

Nieuw bij VTM ‘Kotmadam Sarafian’

ANTWERPEN/VILVOORDE/GENT – De mafste kotmadam van het land is ongetwijfeld Barbara Sarafian. In het gloednieuwe VTM-programma Kotmadam Sarafian ontfermt ze zich in Gent een heel