BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Vrijdag 23 augustus Konvert Koerse Dames Elite 1.1

Vrijdag 23 augustus Konvert Koerse Dames Elite 1.1

KORTRIJK – Op vrijdag 23 augustus 2023 vindt de derde editie van de Konvert Koerse (een officiële UCI wedstrijd) plaats. Die wedstrijd kadert binnen de 88ste editie van Kortrijk Koerse, dit jaar één week later dan gebruikelijk.

Er zijn een nieuw epicentrum voor en een nieuwe aanpak van dit evenement. De start en aankomst gaan door aan de Doorniksewijk, een nieuwe locatie die voor een frisse wind zal zorgen.

Meer dan ooit richting het grote publiek

Konvert Koerse gaat dit jaar meer dan ooit richting het grote publiek. Iedereen is welkom aan café Wielsbeke en Casa Verdi.

25 ploegen en 266 deelneemsters aan de start

Het startschot wordt gegeven om 16u00. Maar liefst 266 deelneemsters, gespreid over 25 deelnemende wielerteams zullen er de 118,6 kilometer afhaspelen. Op dit moment zijn Julie De Wilde van het team Fenix-Deceuninck en Daria Pikulik van het team Human Powered Health, de grote kanshebbers voor de trofee. Het belooft dus een spannende en spectaculaire editie van Konvert Koerse te worden, met een vernieuwde aanpak en een indrukwekkende prijs voor de winnaar. Aankomst is voorzien rond 19u00.

Indrukwekkende prijs voor de winnaar

Een van de hoogtepunten van de dag is de uitreiking van de trofee, een fietsstuur met gouden remmen ter waarde van € 35.000. Om voor deze trofee in aanmerking te komen, moet een renster, drie keer binnen een periode van vijf jaar, de Konvert Koerse winnen .

Voor alle informatie met betrekking tot de koers, zoals het parcours en de deelnemers, kan men terecht op de website van het evenement. Tijdens de koers zal er een tracking systeem worden ingezet, waardoor het mogelijk is om live de positie van de kop van de koers te volgen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Sport