BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen zet verdienstelijke leerlingen in de bloemetjes

RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen zet verdienstelijke leerlingen in de bloemetjes
Foto: FVL
Elk jaar zet het RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen Kortrijk hun ‘verdienstelijke leerlingen’ in de bloemetjes waarbij het de bedoeling is hun sportieve, culturele, sociale, intellectuele, technologische,… prestaties van het voorbije schooljaar in de kijker te zetten. Vooral de eerstejaars STEM (klas 15) sleepten heel wat prijzen in de wacht: Een delegatie won op de First Lego League in november de prijs voor ‘beste onderzoek’. Maar daar bleef het niet bij: op het STEM-tornooi in Technopolis behaalde Team Windje van klas 15 een gouden medaille. Hun windmolen had de hoogste productie van elektrische energie. Van minister van Onderwijs Hilde Crevits kreeg Team Windje een kaartje met felicitaties. Een tweede team uit de klas haalde overigens nog brons. Als klap op de vuurpijl won klas 15 in mei ook de juryprijs – een daguitstap voor de hele groep – in de Wedstrijd Rookvrije Klassen met een origineel antirookfilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Zi61MxIAu1g. Ook klas 56 (5de jaar) werkte zich in de kijker…zij werden uitverkoren tot ‘Coolste klas’ van Vlaanderen met de Stressfactor Live wedstrijd en mogen in de grote vakantie ‘een week samen op reis’ georganiseerd door Kazou.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juni 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws