BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Rookontwikkeling na lek zoutzuur uit tankwagen in Spiere

Rookontwikkeling na lek zoutzuur uit tankwagen in Spiere
Fotol NDZ
Bij transportfirma Vervaeke langs de Ijzeren Bareel in Spiere werd zaterdagavond kort voor middernacht alarm geslagen toen heel wat rookontwikkeling opsteeg rond een geparkeerde tankwagen. Gevreesd werd immers dat de tankwagen in brand stond. Brandweerlui gehuld in blauwe chemicaliënpakken gingen op zoek naar de oorzaak van de rookontwikkeling. Die bleek al snel veroorzaakt door een lek van zoutzuur uit de tankwagen. Het goedje kwam hierdoor op de vochtige betonvloer terecht, wat een chemische reactie en rookontwikkeling veroorzaakte. In samenspraak met het bedrijf werd beslist om de inhoud van de tankwagen over te pompen, waardoor alle gevaar snel geweken was. Niemand raakte gewond.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 augustus 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen

Man zwaargewond na val van tankwagen

Bij de firma Cid Lines aan de Waterpoortstraat te Ieper is donderdagavond omstreeks 20.45u een vrachtwagenbestuurder van een tankwagen bij het openen van een deksel