BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Kuurns kampioenschap vinkenzetten

20 Kuurns Kampioenschap vinken Kuurne Op zaterdag 14 mei vond het Kuurns kampioenschap vinkenzetten plaats die dit jaar werd georganiseerd door Vinkenmaatschappij De Molenzangers Kuurne met clublokaal in ’t Katje.  Vogel Siebe van Hanne Wullaert uit Izegem overtrof de concurrentie met 590 liedjes en zong zo Hanne tot winnaar van de prijs van de Burgemeester Francis Benoit.   In diezelfde eerste reeks werd Anja Lecoutre met vink Geronimo, die 490 liedjes zong, eerste Kuurnenaar.  Deze prestatie werd beloond met de trofee van schepen Jan Deprez. Vink Camille van Carlos D’hondt toonde zich dan weer de sterkste in de 2de reeks en werd zo de kleine kampioen.        

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 mei 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport

Kampioenschap van Kuurne voor vinkenzang

Zondagmorgen werd het Kampioenschap van Kuurne voor vinkenzang georganiseerd.  De organisatie lag in handen van vinkeniersmaatschappij “De Congozangers” onder leiding van voorzitter Philippe Vercruysse.  Laureaat