BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Kampioenschap van Kuurne voor vinkenzang

Kampioenschap van Kuurne voor vinkenzang Zondagmorgen werd het Kampioenschap van Kuurne voor vinkenzang georganiseerd.  De organisatie lag in handen van vinkeniersmaatschappij “De Congozangers” onder leiding van voorzitter Philippe Vercruysse.  Laureaat dit jaar was Hanne Wullaert die met haar vink Siebe de zetting won.  Siebe bracht in totaal 705 liedjes (Suskewiet).  Etienne Vynckier werd eerste Kuurnenaar en werd uitroepen tot kampioen van Kuurne.  Zijn vink Arto bracht 610 liedjes, terwijl Stefaan Dewitte de kleine kampioen werd met zijn vink Eufrazie.  Het was schepen van sport Jan Deprez die de trofeeën mocht overhandigen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juni 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport