BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Brandweerzone Midwest post Staden vierde Sint Barbara

Foto FVL

STADEN – Overal in Vlaanderen vierden korpsen het voorbije weekend de patroonheilige van de brandweer. De H. Barbara van Nicomedië wordt tot de veertien helpsters in nood gerekend. Op grond van haar levensverhaal geldt zij als beschermster tegen brand, bliksem en tegen een plotselinge dood. Ook kan haar hulp ingeroepen worden als storm het land verwoest.

Het voorbije jaar werden er bij brandweerpost Staden drie nieuw vrijwillige brandweermannen benoemd: Pierre-Henri Demeyere, Kevin Wanin en Matthias Lezy.

Simon Goethals en Gijs Vermeulen werden benoemd tot stagiair brandweerman en Benny Deleu en Thijs Degryse werden benoemd tot korporaal.

Palmen

‘De gouden palm der kroonorde’ werd uitgereikt aan adj. Koen Vandenbulcke, de zilveren medaille der kroonorde ging naar postoverste, luitenant Wim Pype.

Interventies

In 2023 moest de brandweer van Staden 43 keren uitrukken voor brand; 8 keren voor een interventie met gevaarlijke stoffen; 59 keren voor een technische interventie zoals het openen van deuren, het bevrijden personen; 13 keren voor een logistieke opdracht. Gemiddeld werd er in 2023 2,5 keer per week uitgerukt voor interventies, waarvan 20% buiten de gemeente Staden (in toepassing van het principe: het snelst de meest gepaste hulp voor burgers bieden). Er werden 196 wespennesten bestreden.

Verplicht blijven oefenen

Iedere brandweerman is – los van de specialisaties en opleidingen voor brevetten – verplicht om minimaal 48 uur per jaar te oefenen. Ook beschikt brandweerpost Staden over een aantal gaspak-dragers die ruim in de hulpverleningszone Midwest worden ingezet.

Jaarlijkse ‘Kipperib’

Om de kas van de vriendenkring te sponsoren wordt op 25 maart 2024 opnieuw de jaarlijkse ‘Kibberib’ georganiseerd. Brandweerpost Staden geeft verder nog mee, dat de driejaarlijkse opendeurdag doorgaat in de maand september 2024. De exacte datum(s) worden nog nader gecommuniceerd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws