BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brandweer haalt 1000kg dode vis uit Kanaal Ieper-IJzer

IEPER – Dinsdag rond de middag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor vissterfte op het Ieperleekanaal tussen twee sassen in Boezinge (Ieper).

Een team van Brandweer Westhoek – post Ieper en Brandweer Westhoek – post Diksmuide heeft zich ingezet voor een grootschalige opruimactie van dode vis in de wateren van de regio. Over een afstand van 1,5 kilometer werd naar schatting 1000 kilogram dode vis verwijderd uit het water, met behulp van twee boten.

Het zuurstofpercentage in het water op de locatie van de opruimactie bleek aanzienlijk te zijn gedaald, wat mogelijk heeft geleid tot de massale sterfte van vissen.

Een multidisciplinair team, bestaande uit vertegenwoordigers van de milieudienst van de Stad Ieper, de milieupolitie en de Vlaamse Waterweg, is ingeschakeld om de oorzaak van deze gebeurtenis te onderzoeken. Er wordt onderzocht of er een verband bestaat met eerdere gevallen van watervervuiling die eerder deze maand zijn vastgesteld.

Het verwijderde visafval zal worden opgehaald door een gespecialiseerd verwerkingsbedrijf voor dierlijk afval.

Eerder verschenen artikelen ivm vissterfte:
vissterfte in Roeselare
vissterfte in Geluwe

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te