BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws, Sport

De Fun Bikers organiseren 15 de editie van Kwaremont VTT

Kwaremont VTT

KUURNE – Op zaterdag 26 oktober staat Kuurne opnieuw in het teken van de Kwaremont VTT, georganiseerd door de wielertoeristenclub De Fun Bikers. Deze jaarlijkse mountainbiketocht, die inmiddels voor de 15 de keer wordt gehouden, belooft alvast een sportieve en gezellige dag te gaan worden voor zowel ervaren als recreatieve fietsers.

Twee uitdagende afstanden

De deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende afstanden: een tocht van 40 kilometer of een langere route van 60 kilometer. Beide routes vertrekken en eindigen op de binnenkoer van de Hoeve Vandewalle in de Boomgaardstraat. Er kan gestart worden tussen 8.00 en 12.00 uur, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om in zijn eigen tempo te vertrekken.  De deelnameprijs varieert naargelang de afstand: leden betalen 5 of 6 euro, terwijl niet-leden 6 of 7 euro betalen.

Sfeer en verwennerij

Zoals elk jaar zorgen De Fun Bikers ervoor dat de deelnemers na hun sportieve inspanning goed worden verzorgd. Bij aankomst kunnen zij namdelijk genieten van een heerlijke boterham met gehakt.  “We zijn hiervoor gekend, en het smaakt altijd,” klinkt het trots vanuit de organisatie.  “Naast een feestelijke sfeer bieden wij als organisatie ook praktische faciliteiten. Zo zijn er douches beschikbaar voor de deelnemers en is er de mogelijkheid om de fietsen af te spoelen. Bovendien staan er onderweg bevoorradingsposten klaar, één op de 40 km-route en twee op de 60 km-route, waar de fietsers kunnen genieten van een ruim assortiment snacks en drankjes om hun energie op peil te houden.”

Prachtig Parcours

Aan de Kwaremont VTT kunnen zowel geoefende- als minder geoefende deelnemers deelnemen.  Een mountainbike of gravelbike is een must.  Als opwarmertje bij de start gaat het parcours onder meer langs het mountainbikeparcours gelegen in de middenberm van de Ringlaan.  Daarnaast wordt ook het provinciaal domein de Gavers in Harelbeke aangedaan en loopt het parcours via Zwevegem, de taluds van Moen en Kortrijk.  Er dient niet vooraf ingeschreven te worden om te kunnen deelnemen.  Onderweg voorziet de organisatie pechverhelping.  

Meer info via funbikers.be/kwaremont-vtt/

Lees ook: https://belgischeradiounie.net/2024/04/fun-bikers-noteren-op-de-eerste-dag-van-de-kwaremont-classic-500-deelnemers/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Sport